Voeding

Voeding

Leefstyl neemt de Schijf van vijf van het Voedingscentrum en de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad als leidraad.

Gezond eten en duurzaam eten betekent lekker variëren en elke dag kiezen uit elk vak van de Schijf van Vijf :

  • Groente en fruit - Eet je veel groente en fruit, dan verlagen ze het risico op hart- en vaatziekten, darmkanker en diabetes type 2.
  • Brood, graanproducten en aardappelen- Met het eten van volkoren verklein je het risico op hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en darmkanker.
  • Zuivel, noten, vis, peulvruchten, vlees en ei - Meer plantaardig en minder vlees is goed voor jou én voor het milieu. Je kunt variëren met vis, peulvruchten, vlees, noten en ei.
  • Dranken - In de Schijf van Vijf staan dranken zonder calorieën: water, koffie en thee.
  • Smeer- en bereidingsvetten - Onverzadigd vet is goed voor je bloedvaten. Denk aan olie en halvarine.

Vraag je je af hoe gezond je eet? Of zou je graag willen weten op welke manier je gezonder kunt gaan eten? Met een voedingsanalyse  krijg je inzicht in:

  • je eetpatroon;
  • de factoren die bij jou een rol spelen als het gaat om eten;
  • de samenstelling van je voeding: calorieën, voedingsstoffen zoals eiwitten, vetten en koolhydraten en vitamines en mineralen.
  • persoonlijke verbetertips

Hoe gaat het in zijn werk?

Van 2 weekdagen en 1 weekenddag noteer je alles wat je eet en drinkt en op welk moment van de dag dat gebeurt. Het beste is gemiddelde dagen te kiezen, dus geen dagen met feesten of andere bijzondere gelegenheden. Daarnaast noteer je wat de aanleiding was om iets te eten of te drinken, had je bijvoorbeeld dorst of honger, kwam er iemand langs met een traktatie of vond je dat je iets lekkers verdiend had.

Met deze gegevens krijg ik een beeld van jouw eet- en drinkgewoonten en kan ik een analyse maken. Afhankelijk van jouw doelen op het gebied van gezondheid, krijg je van mij een verslag van de analyse aangevuld met persoonlijke verbetertips.

Gezonde leefstijl? Doen!!!