Leefstijlcoach Kitty Bisschops

Leefstijlcoach Kitty Bisschops

De persoon achter Leefstyl is Kitty Bisschops. Samen met mijn man en 2 katten woon ik op een rustige plek aan de Maas in Wellerlooi (Gemeente Bergen in Noord Limburg). Ik heb 2 kinderen en 2 kleinkinderen waar ik dol op ben. Ik hou van wandelen, reizen en koken. 

Ik heb bijna 30 jaar in de bibliotheekwereld gewerkt, waarvan 25 jaar als locatiemanager. Daardoor heb ik ruime ervaring in begeleiding en coaching. 

Mijn hele leven ben ik bezig geweest met sport, zowel individueel als in teamverband. Om meer kennis en vaardigheden op het gebied van sport te krijgen, heb ik mijn algemene basisopleiding sport en diploma verenigingsleidster (gymnastiek) behaald. 

In december 2019 heb ik de post-HBO geaccrediteerde opleiding tot leefstijlcoach afgerond aan CAM-instituut in Utrecht. Binnen de gezondheidszorg spelen de laatste jaren veel veranderingen. Er is een duidelijke verschuiving naar preventie en het voorkomen van ziekten. Je eigen verantwoordelijkheid nemen om ziekten te voorkomen moet steeds meer centraal komen staan. Ik laat je stap voor stap zelf ontdekken waar je winst kunt boeken in je gezondheid en hoe je dat kunt doen. Dit gaat je helpen om het heft in eigen hand te nemen. Dus ....meer aandacht voor je persoonlijke gezonde leefstijl !! 

Mijn kernwaarden zijn : integriteit, professionaliteit, respect, verantwoordelijkheid en dienstverlenend. 

Mijn visie: ik geloof in het nemen van kleine stappen, want dat levert niet alleen op korte termijn maar ook op lange termijn succes

Hbo leefstijlcoaches kunnen mensen niet alleen helpen om algemene adviezen over voeding, bewegen, slaap en ontspanning om te zetten in een persoonlijk plan, maar vooral begeleiding bieden om dat plan werkelijkheid te maken. Daarbij gaat het om zaken als weten hoe je lichaam en geest werken, je tijd en energie beheren, goed omgaan met je omgeving en stress en onrust kunnen hanteren. Het vinden en versterken van motivatie is cruciaal. Dat onderscheidt de leefstijlcoach van andere leefstijl professionals. (Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland)