Werkwijze

Werkwijze

Het coachingstraject begint altijd met een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek. In dat gesprek komt je veranderwens en je verwachtingen aan de orde. Ook moet er sprake zijn van de zogenoemde “klik”. Die is nodig om succesvol te zijn. In het kennismakingsgesprek van een half uur leren we elkaar beter kennen. Daarna kunnen we beiden beslissen of coaching de beste oplossing is om jouw doelen te behalen. 

Intake
Als we samen besluiten het coachingstraject aan te gaan, vul je voorafgaand aan het intakegesprek het spinnenweb van Mijn positieve gezondheid in.
Tijdens de intake bespreken we de uitkomst hiervan en en zullen er veel gegevens verzameld worden. We bespreken waar je aan wil werken, hoe ik je daarbij kan helpen en maken we samen een plan van aanpak. Alles draait om jou en het tempo waarin jij je gedrag wilt veranderen. Voor de een gaat dat snel en in grote stappen, de ander doet dit liever in kleine stapjes en neemt de volgende stap als de voorgaande stap goed beklijft. Belangrijk is dat jij bepaalt!

Leefstijl- en voedingsanalyse
Heb je de wens om meer energie te ervaren, een gezond stabiel gewicht te bereiken of gewoon lekkerder in je vel te komen zitten? Kortom: heb  je een fysieke veranderwens, dan doen we een uitgebreide leefstijl- en voedingsanalyse.
(Ligt je veranderwens op een ander vlak, gaan we meteen verder met coaching)

Tijdens deze leefstijl- en voedingsanalyse brengen we je voedings-, beweeg- en ontspanningspatroon in kaart. Aan de hand van deze analyse geef ik je passende tips en adviezen met het oog op het gestelde doel en stellen we samen een plan op waarmee we aan de slag gaan.
Door iets andere leefgewoonten zoals gezondere voeding, meer beweging of minder stress, wil ik je laten ervaren dat met eenvoudige veranderingen jij zelf veel kunt bijdragen aan een prettigere balans in jouw leven en jij daarmee ziekten kunt voorkomen.

Coaching
Daarna volgt een coachingstraject op maat. Het aantal gesprekken hangt af van jouw doel(en) en de mate waarin je zelf aan de slag kunt gaan. Om je doelen te behalen, oude levenspatronen af te leren en nieuwe eigen te maken, is soms één gesprek voldoende. Echter in regel zijn meerdere gesprekken wenselijk voor een duurzame gedragsverandering. Deze gesprekken zullen met tussenpozen van twee tot vier weken plaatsvinden.

Nazorg
Nazorg is in mijn ogen essentieel. Gezondheid is immers een lange termijn doel!
Na afronden van het coachingstraject weet jij hoe je gezond kunt leven. Jij gaat verder met hetgeen wat jij tijdens het traject geleerd hebt, immers een leefstijlverandering is voor de rest van jouw leven. De dagelijkse (werk)druk, sociale verplichtingen, overvloed aan informatie of druk van social media keren terug, echter jij weet waar jouw valkuilen en uitdagingen liggen. Je wilt graag voorkomen dat je vervalt in ‘oude gedragspatronen’. Ik snap dat het niet altijd even eenvoudig zal zijn en daarom verleen ik na afloop van ons traject nazorg. Op deze manier heb jij nog een stok achter de deur.

Ik zal na de afsluiting nog een jaar (in basis om de 3 maanden) telefonisch, whatsapp of mail contact met jou hebben om te vragen; Hoe gaat het met je?. Optioneel kunnen we een coaching sessie plannen.