Over Leefstyl, leefstijlcoaching

Over Leefstyl, leefstijlcoaching

Leefstyl stelt als doel dat jij zoveel mogelijk tijd gezond en gelukkig doorbrengt. Dat jij je vitaal sterk voelt, geestelijk en lichamelijk in balans. Leefstyl begeleidt jou bij jouw proces naar een gezond en vitaal leven; fysiek, mentaal en emotioneel.

Leefstyl kan jou niet alleen helpen om algemene adviezen over voeding, bewegen, slaap en ontspanning om te zetten in een persoonlijk plan, maar biedt begeleiding om dat plan werkelijkheid te maken.
Daarbij gaat het om zaken als:

  • weten hoe je lichaam en geest werken; 
  • je tijd en energie beheren;
  • goed omgaan met je omgeving;
  • stress en onrust kunnen hanteren.

Centraal staat het vinden en versterken van motivatie en drijfveren, en jou van daaruit goede keuzes laten maken. Dat onderscheidt de leefstijlcoach van andere leefstijlprofessionals. 

Leefstyl gaat uit van positieve gezondheid. Dit is het vermogen van mensen zich aan te passen en een eigen regie te voeren in het licht van fysieke, emotionele en sociale uitdagingen van het leven (Machteld Huber).

Positieve gezondheid is de benadering die niet een ziekte, maar een betekenisvol leven van mensen centraal stelt. De nadruk ligt op de veerkracht, eigen regie en het aanpassingsvermogen van de mens en niet op de beperkingen of ziekte zelf.